Voor al uw transport van en naar Italië

Transport Italië

Specialist in transport naar Italië

Transport van en naar Italië. Alpi is al jaren dé specialist op het gebied van weg, lucht en zeevracht transport van en naar Italië. Onze expertise ligt dan ook bij transport naar Italië.

Special-accounts-douane-faciliteiten
Bekijk ook onze speciale diensten.

Als onderdeel van de beroemde logistieke dienstverlener Albini & Pitigliani, ook wel bekend als Alpi World, hebben wij een sterke transport positie in de markt behaald. Door ons uitgebreide netwerk in Italië en ervaring in grond-, lucht- en zeevervoer zijn wij uitermate geschikt voor uw transport van en naar Italië.

De combinatie van ons sterke netwerk in Italië, onze eigen (douane) loods – van ruim 6.200 vierkante meter – in Zaandam met een korte afstand van zowel zee- als luchthavens, zorgt ervoor dat wij uw transportopdrachten perfect kunnen afhandelen.

Wij bieden verschillende soorten transport aan voor uw zendingen van en naar Italië. Bij ons heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor wegtransport, luchtvracht en zeevracht. Ook een combinatie hiervan is mogelijk.

Bij verzendingen vanuit Italië ontvangt u automatisch een voorafgaand bericht wanneer uw zending aankomt. Wereldwijd staan wij bekend om ons vermogen om in te spelen op de specifieke logistieke- en doorstuur behoeften van onze klanten. Uiteraard geldt dit ook voor het transporteren van goederen vanuit Italië naar Nederland.

De voordelen van het samenwerken met Alpi:

 • Zeer uitgebreid expediteurs netwerk in Italië
 • Zowel wegtransport, luchtvracht als zeevracht
 • Automatisch een voorafgaand bericht wanneer uw zending vanuit Italië aankomt
 • Snel een eenvoudig een vrijblijvende offerte

Transport naar Italië kan wel eens een uitdaging zijn. Logistiek en transport van en naar Italië is vaak een onoverzichtelijk proces. Daarom hebben wij in onze blog een aantal tips & tricks op een rijtje gezet voor uw grensoverschrijdend vrachtvervoer.

De Italiaanse markt

De Italiaanse economie biedt grote kansen. Het is de vijfde economie transport-italië-bij-Alpi-Nederland van de G8 (de rijkste landen van de wereld). Ondanks de grote verschillen tussen het noorden en het zuiden, kende Italië in 2011 een lage werkloosheid vergeleken met de buurlanden Frankrijk en Slovenië.

In tegenstelling tot andere Europese landen begon Italië laat te industrialiseren. Pas na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Italië zich van een agrarisch naar een modern industrieel land. De jaren 50 en 60 staan dan ook bekend als het Italiaanse economische wonder.

De Italiaanse economie is langzaamaan veranderd, van voedsel en textiel naar techniek, staal en chemische producten. Kleine en middelgrote bedrijven vormen de “motor” van de economie. Doorgaans gaat het om familiebedrijven die in de jaren 80 zijn opgericht. Italië heeft een grote buitenlandse handel. Tevens is toerisme een belangrijke bron van inkomsten.

Nationale feestdagen in Italië

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Driekoningen
 • 25 april: Bevrijdingsdag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Nationale feestdag
 • 15 augustus: Maria Hemelvaart
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte ontvangenis
 • 25 december: Eerste kerstdag
 • 26 december: Heilige Stefanus

Vrijblijvend adviesgesprek Transport Italië

Heeft u een specifieke vraag, een uitdaging of bijzondere vracht naar Italië? Schroom dan niet om een gratis vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen via ons contact formulier.

Transport Italie offerte aanvragen.

Snel en eenvoudig aanvragen.

Bent u benieuwd naar onze Italië tarieven? Wij beantwoorden al uw vragen en maken graag een vrijblijvende offerte voor u op.

transport-italie-wereldwijd-expediteurs-netwerk

Wereldwijd expediteurs netwerk

transport-italie

Transport Italie

Informatie Aanvraag Transport Italie


Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen?

U kunt een online formulier invullen of een mail sturen.

Wij bieden opslagfaciliteiten voor douanegoederen, pallets en beveiligde opslagruimte.

Wij zijn wereldwijd actief via een netwerk van eigen kantoren en agenten. Italië transport is slechts één van onze specialiteiten.

Natuurlijk, maar we kunnen het ook direct naar u verzenden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Bij verzendingen vanuit Italië ontvangt u automatisch een voorafgaand bericht wanneer uw zending aankomt. Neem voor alle overige zendingen contact met ons op.

SERVICE

Wij staan wereldwijd bekend om ons vermogen om in te spelen op de specifieke logistieke behoeften van onze klanten.

Snelle Levertijden

Profiteer van elke innovatie, of het nu gaat om een eenvoudige uitbreiding van onze lucht- en zeevracht producten, of een ontwikkeling in magazijnbeheer.

24/7 Support

Ons team staat altijd klaar om met passie oplossingen te vinden die uw bedrijf ondersteunen.